Stress release

30-04-2017

Elke zondag van 12.00-15.00


Put your future in good hands,...your own

In de hectiek van alle dag zijn wij redelijk gewend geraakt aan de in ons lichaam gierende stress hormonen. Ondanks dat wij gestrest zijn en onze spieren gespannen, voelen wij ons redelijk ontspannen omdat ons referentie kader een stress level is die nog veel hoger ligt. Als we dan iets minder gespannen zijn, voelt dat aan als ontspannen.  Maar alhoewel wij onszelf voor de gek kunnen houden, de paarden kunnen wij niet voor de gek houden  en dat resulteert in verassende eye-openers ! Paarden scannen ons lichaam op spanningen, het zijn vluchtdieren. Zij moeten kunnen inschatten of er gevaar dreigt of niet. Zo scannen zij continu de omgeving af en zij laten ons op leuke en bijzondere wijze zien in hoeverre wij werkelijk ontspannen zijn... 

En overspannenheid, burn-out en algehele stress gevoelens zijn dezer dagen bijna algemeen goed door de omstandigheden waarin onze samenleving is opgebouwd en de hoeveelheid aan prestaties die van ons gevraagd wordt. Niet alleen qua werk maar ook als mens. 

Na een overspannen periode wordt rust in acht genomen maar rust nemen is niet altijd wat stress gerelateerde problemen oplost. En rust is niet altijd hetzelfde als ontspanning. 

Het voelen van spanning en ontspanning en het leren van technieken om tot ontspanning te komen staan centraal.  De paarden helpen ons om bewust te worden van onze gespannen-ontspannenheid. Verder is het vooral van belang om om te leren gaan met stress situaties. 

Stress-release vergroot het zelfvertrouwen en leidinggevend vermogen. Men is beter in staat sturing te geven aan zijn eigen leven en de touwtjes terug te nemen. 

We werken aan vaardigheden en coping stijlen om tot ontspanning te komen en er worden vaardigheden aangeleerd die helpen om te gaan met verschillende tressfactoren.Stress Release vindt plaats in een natuurgebied gelegen op 4 km afstand van Mc Donalds Nijkerk.We werken de hele dag buiten in het bos, gepaste kleding is een vereiste.

Het is ontspannend en tegelijkertijd leerzaam en een aanrader voor iedereen die van de natuur en/of paarden houdt. .

De training vindt elke zondag plaats van 12.00-15.00 uur  We werken met 7 verschillende niveaus van ontspanning en omgaan met stress dus herhaling is mogelijk. Men kan de workshop zo vaak volgen als men maar wil. 

Deelname 125 p.p. 

Duur 3 uur van 12.00-15.00 inclusief drinken/lekkers.

Aantal deelnemers 1-4